8-årig flicka omringad och rånad av flera män

publicerad 3 februari 2019

När den 8-åriga flickan var på väg hem från skolan blev hon omringad, muddrad och bestulen av flera män. Flickan sprang för livet och kom hem oskadd.

Händelsen ägde rum utanför Hemköp i Torshälla. Flickan var på väg hem från skolan då de främmande männen omringade henne. De grävde igenom hennes fickor och tillgrep hennes mobiltelefon. En i gänget ska ha stått i närheten och hållit utkik. De främmande männen sade ingenting under dådet och de ska inte ha använt våld.

– Brottsrubriceringen är grov stöld och inte rån. Det beror på att killarna inte hotade eller slog flickan. Inget våld eller hot om våld användes, berättar polisen Benny Ljungkvist i Eskilstuna.

När flickan kommit hem kontaktade familjen polisen, som anlände efter cirka 20 minuter. En stund senare greps två misstänkta gärningsmän, 20 och 21 år gamla. Männen är anhållna, men nekar till anklagelserna.

Under fredagen fick samtliga föräldrar med barn på skolan information om händelsen.


Fakta Torshälla

Torshälla är en tätort i Eskilstuna kommun med strax över 9 000 invånare. Namnet Torshälla kan spåras till förkristen tid och anses härleda från ”Tors harg” (Tors offerplats).
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.