Inrikes

8-årig flicka omringad och rånad av flera män

Publicerad 3 februari 2019

När den 8-åriga flickan var på väg hem från skolan blev hon omringad, muddrad och bestulen av flera män. Flickan sprang för livet och kom hem oskadd.

Händelsen ägde rum utanför Hemköp i Torshälla. Flickan var på väg hem från skolan då de främmande männen omringade henne. De grävde igenom hennes fickor och tillgrep hennes mobiltelefon. En i gänget ska ha stått i närheten och hållit utkik. De främmande männen sade ingenting under dådet och de ska inte ha använt våld.
– Brottsrubriceringen är grov stöld och inte rån. Det beror på att killarna inte hotade eller slog flickan. Inget våld eller hot om våld användes, berättar polisen Benny Ljungkvist i Eskilstuna.

När flickan kommit hem kontaktade familjen polisen, som anlände efter cirka 20 minuter. En stund senare greps två misstänkta gärningsmän, 20 och 21 år gamla. Männen är anhållna, men nekar till anklagelserna.

Under fredagen fick samtliga föräldrar med barn på skolan information om händelsen.

Fakta Torshälla

Torshälla är en tätort i Eskilstuna kommun med strax över 9 000 invånare. Namnet Torshälla kan spåras till förkristen tid och anses härleda från ”Tors harg” (Tors offerplats).

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!