55-årig kvinna mördades av 13-årig rånare

publicerad 26 maj 2020
  Kvinnan värjde sig när rånaren gav sig på henne.

  Den tionde maj knivhöggs en 55-årig svensk kvinna när hon värjde sig vid ett rånförsök i Kungälv. I helgen avled kvinnan och ärendet rubriceras nu som mord. Den misstänkte gärningsmannen uppges vara blott 13 år gammal och slipper i så fall allt straffrättsligt ansvar.

  Den 55-årige kvinnan ska ha försökt göra motstånd när hon blev rånad den 10 maj, varpå flera knivhugg utdelades på en cykelbana i närheten av Thorildskolan i Kungälv. Den unge förövaren kom över kvinnans mobiltelefon och sprang sedan från platsen och kunde slutligen gripas av polis.

  Kvinnan vårdades i två veckor på sjukhus för sina kritiska skador innan hon avled. Inledningsvis rubricerades brottet som mordförsök och grovt rån men har alltså på grund av kvinnans frånfälle omrubricerats till mord.
  – Ärendet är omrubricerat till mord. Utredningen i övrigt fortsätter med full kraft, säger Christian Nylén, lokalpolisområdeschef i Kungälv, till Fria Tider, men vill inte kommentera det hela ytterligare.

  Kvinnan som mördats arbetade som sjuksköterska och hennes namn figurerar nu flitigt på sociala medier som ett exempel på ytterligare ett offer för det mångkulturella våldet. Kvinnans ena dotter har också gått ut offentligt på Facebook och berättat om dådet och mammans kamp för överlevnad på sjukhuset.

  Straffmyndig i Sverige blir man först vid 15 års ålder, innan dess är det socialtjänsten som går in med olika åtgärder. En 13-åring kan alltså inte dömas i lagens mening, inte heller för mord.


   


  Liknande artiklar:

  Eftersom du läser det här…

  Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

  Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

  Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

  Tack för ditt stöd!