500 miljoner till kommuner som prioriterar nyanlända

publicerad 20 juni 2017
Magdalena Andersson och Stefan Löfven

De kommuner som prioriterar extratjänster, som ofta riktas till nyanlända migranter, kommer få dela på sammanlagt 500 miljoner kronor. Detta är det förslag som regeringen presenterade under tisdagsmorgonen.

Det handlar om personer som står långt ifrån arbetsmarknaden, vilket ofta är så kallade nyanlända. Enligt det förslag som den rödgröna regeringen tagit fram efter en överenskommelse med Vänsterpartiet kommer de kommuner som prioriterar extratjänster att få sammanlagt en halv miljard kronor.

Det handlar om att kommuner som ser till att det kommer in många människor på extratjänster, de får en extra bonus. Det är för att vi vill att fler människor som står långt från arbetsmarknaden, inte minst nyanlända kvinnor, ska få möjlighet att få in en fot på arbetsmarknaden, säger finansminister Magdalena Andersson (S) till Ekot.

Regeringens stödpengar går till kommuner som anställer tillräckligt många med hjälp av så kallade extratjänster, där staten går in och betalar hela lönen för personen.Stöd kriget mot bankerna – bidra till stämningen mot Länsförsäkringar


124 440 kronor av 150 000 kronor insamlade! Läs mer här eller swisha direkt till: 123 611 30 21.


Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!