40-tal aktivister gripna vid Medborgarplatsen

publicerad 23 januari 2016

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


1760 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Aktivister ifrån Nordiska motståndsrörelsen genomförde under lördagseftermiddagen en demonstration vid Medborgarplatsen i Stockholm. Polisen ogillade organisationens sätt att genomföra demonstrationen och tumult uppstod när polisen frihetsberövade samtliga aktivister. En aktivist fick skador i huvudet och fick föras till sjukhus.

Aktivisterna som tillhörde Nordiska motståndsrörelsen genomförde en demonstration med parollen “Stoppa förintelsen av vårt folk” och vandrade genom Östermalm fram till Medborgarplatsen. Väl på plats valde polisen plötsligt att flytta på demonstrationen vilket inte aktivisterna accepterade och tumult uppstod.

Samtliga gripna aktivister är misstänkta för våldsamt upplopp. Polisen gick hårt tillväga med pepparspray och batonger vid ingripandet medan aktivisterna skall ha haft sköldar. En aktivist fick föras till sjukhus med ambulans. En polis ska ha fått en tandskada.

Organisationen skriver på Twitter:

“Poliser slog liggande demonstranter i huvudet med batonger. En person fördes till sjukhus… Vi får se över vilka åtgärder som ska vidtas mot polisens övervåld och konstanta sabotage av demonstrationer.”

Demonstrationen som organisationen flera gånger genomfört i anslutning till förintelsens årliga minnesdag syftar enligt organisationen på att upplysa om våld och undanträngning av vita européer i deras hemländer.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!