200 miljoner kronor till polisen

publicerad 5 april 2018

Polisens anslag för 2018 ökas med 200 miljoner kronor i regeringens vårbudget.

Regeringen motiverar tillskottet med att polisen behöver ökade resurser för att höja förmågan mot bland annat terrorism, organiserad brottslighet och utredning av sexualbrott. Satsningen ska bland gå till ytterligare inköp av utrustning som förstärkningsvapen och kroppsburna kameror.

Det här är ett positivt besked. Vi har en bra dialog med regeringen och kan konstatera att man delar vår bedömning om att det krävs ytterligare förstärkningar till polisen. Med detta tillskott kan vi fortsätta insatserna för att ytterligare förstärka vår förmåga mot den organiserade brottsligheten, mot terrorism och att utreda sexualbrott, säger rikspolischef Anders Thornberg.

I Polismyndighetens budgetunderlag begärdes resurser för att växa med 10 000 medarbetare till utgången av 2024. I ett första steg vill polisen anställa ytterligare 1 000 civila medarbetare med expertkompetens redan under 2019 och 2020.

 

 

Källa: polisen.se
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.