17-åring utsatt för grov gruppvåldtäkt i Malmö

publicerad 18 december 2017

En 17-årig flicka blev i helgen utsatt för en synnerligen grovt gruppvåldtäkt vid en lekplats i Malmö.

Polisen fick in ett larm klockan 02.52 på lördagsmorgonen som gällde en gruppvåldtagen yngre kvinna. Våldtäkten ska ha inträffat vid en lekplats på Hasselgatan i området Sofielund.

Den 17-åriga flickan fick föras i ambulans till sjukhus för vård. Enligt polisen ska flera gärningsmän ha utsatt 17-åringen för synnerligen grovt våld.

– Vi har varit poliser länge flera av oss, jag har jobbat i 35 år, och vi har inte varit med om något sådant här tidigare. Man har verkligen passerat en gräns, det är en mycket ovanlig behandling, säger inre befäl Mats Attin till SVT.

Helgens gruppvåldtäkt är den senaste i raden av överfallsvåldtäkter i Malmö. I förra månaden inträffade två våldtäkter i områdena Segevång och Södervärn i Malmö. Polisen varnar nu allmänheten från att vistas ensamma på mörka och otillgängliga platser på natten.

Polisen tar tacksamt emot vidare tips från allmänheten på telefon 114 14.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.