13-åring allvarligt skadad efter misshandel av jämnårig

publicerad 30 januari 2019

En 13-årig pojke misshandlades svårt av en jämnårig pojke vid en badplats i Hultsfreds kommun under fredagen. Pojken vårdas fortfarande på sjukhus med allvarliga skador. Polisen utreder händelsen som grov misshandel, och ärendet har lämnats över till socialtjänsten då den misstänkta gärningsmannen inte är straffmyndig.

Vid 14-tiden på fredagseftermiddagen larmades ambulans och polis till badplatsen i Virserum. En 13-årig pojke hade lurats ner till stranden av en jämnårig pojke. Där misshandlades 13-åringen med sparkar, slag och tillhygge av den andra pojken.

Den skadade pojken fördes till Västerviks sjukhus, där han placerades på sjukhusets intensivvårdsavdelning. Skadorna anses allvarliga och polisen utreder händelsen som grov misshandel.

Polisen talade med den misstänkta gärningsmannen och skjutsade därefter hem pojken till sina föräldrar.

Ärendet är överlämnat till socialtjänsten i Hultsfreds kommun som får utreda vilka åtgärder som behövs. Polisen avser sannolikt att utreda händelsen på grund av ärendets straffvärde och allvarlighetsgrad en parallell utredning.

 

Fredrik Antonsson/NB NyhetsbyrånStöd kriget mot bankerna – bidra till stämningen mot Länsförsäkringar


116 310 kronor av 150 000 kronor insamlade! Läs mer här eller swisha direkt till: 123 611 30 21.


Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.