Spanien ska skapa register över personer som vägrar vaccin

Kritiserade coronavaccineringen

publicerad 29 december 2020
- av Sofie Persson

Spaniens hälsominister säger att landet kommer att föra ett register över personer som inte vill vaccinera sig mot covid-19. Det personliga hälsoregistret skall dessutom spridas till övriga EU-länder.

Spanien ska föra ett register över personer som inte vill vaccinera sig mot covid-19. Det säger hälsoministern Salvador Illa till tv-kanalen La Sexta. Han hävdar att det enda sättet att besegra viruset är att vaccinera alla medborgare, ju fler desto bättre.

Illa säger också att landet kommet att dela med sig av registret till övriga EU-länder, men att det inte kommer att vara offentligt.

Vi kommer att göra en notering om personer vägrar behandling för att se till att det inte är någon miss i systemet, till exempel att de här personerna inte har givits möjlighet att bli vaccinerade, säger han.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.