Soldat dog efter Astra Zeneca-injektion

Kritiserade coronavaccineringen

publicerad 24 mars 2021
- av Markus Andersson
Kvinnlig soldat i Oregon injiceras med covidvaccin.

Militär sjukvårdspersonal i Ukraina bekräftar att den kvinnliga soldaten Inna Narozhnaya dött kort efter att ha injicerats med Astra Zenecas covidvaccin.

Det kontroversiella vaccinet har tidigare kopplats ihop med blodproppar, allvarliga vaccinskador och dödsfall och har enligt ukrainska rapporter nu av allt att döma lett till ytterligare ett dödsfall.

Under torsdagsnatten släppte ansvariga för Ukrainas militära sjukvård ett uttalande där man bekräftar att en officer i Odessa som inte var vid tjänst vid tillfället intensivvårdats och sedan dog kort efter att ha tagit injektionen.


Annonser:


Militära och civila läkare genomförde återupplivningsåtgärder på platsen”, skriver man bland annat.

Enligt alla protokoll så fick soldaten ta emot vaccinet mot covid-19 av ett mobilt hälsoteam från Odessas hälsodepartement”, konstaterar man vidare.

Den kvinnliga soldaten ska ha varit vid god hälsa och inte haft några kända problem bortsett från ett något förhöjt blodtryck. Militären passade också på att varna allmänheten och massmedierna att inte ”dra några förhastade slutsatser” kring soldatens död.

Noterbart är att ett antal EU-länder tvingats pausa användandet av Astra Zenecas vaccin just efter att det kopplats ihop med blodproppar och dödsfall. Från EU-håll har man dock deklarerat att vaccinet är säkert och inte kan kopplas ihop med några generellt förhöjda risker att få blodproppar – ett påstående som många är skeptiska till.

Ukraina har hittills köpt in 500 000 doser av den indisktillverkade versionen av Astra Zenecas vaccin som går under namnet Covishield. Precis som de flesta andra länder har Ukraina också dragit igång en omfattande massvaccinationskampanj och deklarerat att man har som målsättning att injicera en stor majoritet av befolkningen med de kontroversiella vaccinen.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.