Hälsa

Sockerrik barnmat kan klassas som konfektyr

Barnmaten som tillverkas av det multinationella livsmedelskonglomeratet Kraft Heinz innehåller så mycket socker att det bör klassas som konfektyr, anser en expert som australiska myndigheter kopplat in.

Den australiska motsvarigheten till konkurrensverket valde nyligen att vidta rättsliga åtgärder mot Heinz, som är ett dotterbolag till Kraft Heinz. Konkurrensmyndigheten menade att Heinz vilselett konsumenterna genom att marknadsföra ett av sina barnmatsmärken som naturligt, fast det innehöll nästan 69 gram socker per 100 gram, rapporterar ABC.
Rosemary Stanton, en dietist som varit med att ta fram de allmänna dietriktlinjerna i Australien, vittnade under rättegången mot Heinz och påstod att barnmaten innehåller så mycket socker att det kan klassas som konfektyr.

Konfektyr med tillsatta vitaminer är fortfarande konfektyr, sade Stanton och tillade att detta inte bara gäller barnmat utan även skräpmat.

Heinz har slagit ifrån sig anklagelserna om att sockermängden i barnmaten skulle vara för hög, rapporterar ABC.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!