Lärarförbundets tidningar censurerar strålskyddsannons

publicerad 26 oktober 2013

Tidningen Förskolan och Lärarnas Tidning har tillsammans valt att stoppa en annons från Strålskyddsstiftelsen. Det är första gången på över tio år som en annons stoppas i någon av Lärarförbundets tidningar.

Annika Grimlund, chefredaktör på Lärarnas Tidning, säger till Strålskyddsstiftelsen att anledningen till att annonsen inte accepterades var medlemmarnas starka redaktioner. Men det var endast fyra personer av Lärarförbundets 230 000 medlemmar som hörde av sig och hade klagomål på annonsen.

En anställd inom Lärarförbundet berättar för Strålskyddsstiftelsen att detta är första gången som en annons stoppas under alla de drygt tio år som den anställde arbetat med tidningarna. Den anställde reagerade själv inte på annonsen:

Men jag tänkte att detta gillar nog inte de som säljer läsplattor.

Beslutet att stoppa annonsen togs av chefredaktörerna på Tidningen Förskolan och Lärarnas Tidning.

Annonsen reagerar man ju på. Den säger något outtalat. Det har kommit starka reaktioner från medlemmarna, berättar Anne Spaak, vd för Lärartidningar Produktion AB.

Lärartidningar Produktion AB är ett helägt dotterbolag till Lärarförbundet som ansvarar för teknisk produktion av Lärarförbundets tidningar, annonshantering och prenumerationer.Stöd kriget mot bankerna – bidra till stämningen mot Länsförsäkringar


166 870 kronor av 150 000 kronor insamlade! Läs mer här eller swisha direkt till: 123 611 30 21.


Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.