Johns Hopkins-forskare: Läkaren dog av coronavaccinet

Kritiserade coronavaccineringen

publicerad 15 januari 2021
- av Isac Boman
Förlossningsläkaren Gregory Michael avled kort efter att han vaccinerat sig.

Förra veckan avled förlossningsläkaren Gregory Michael efter att plötsligt ha utvecklat den ovanliga blodsjukdomen immunologisk trombocytopen purpura. Jerry Spivak, som specialiserat sig på blodsjukdomar vid Johns Hopkins-universitetet i USA, menar att det kan fastställas att det var Pfizers coronavaccin som orsakade sjukdomen som ledde till läkarens död.

Pfizer själva hävdade kort efter dödsfallet att den ovanliga blodsjukdomen och läkarens död inte hade någon ”direkt koppling” till vaccinet, ett påstående som experter menar är direkt felaktigt.

Jerry L. Spivak är professor emeritus i medicin och har specialiserat sig särskilt på just blodsjukdomar vid Johns Hopkins-universitet i USA. Han menar att sjukdomen, som förkortas ITP, orsakades direkt av Pfizers vaccin.


Annonser:


– Jag anser att det är medicinskt fastställt att det finns en koppling till vaccinet, säger Spivak i ett uttalande i NY Times.

Spivak menar vidare att blodsjukdomen ITP förvisso antagligen är en ovanlig biverkning men att fler människor ändå kan komma att drabbas av samma öde som Michael.

ITP orsakas av att kroppens immunförsvar börjar attackera och oskadliggöra kroppens egna blodplättar eller attacker cellerna i benmärgen som tillverkar blodplättar.

Enligt Spivak kan vaccinskadan bero på tidigare okända genetiska faktorer, och det är i princip omöjligt att veta på förhand vem som kommer att drabbas av den dödliga sjukdomen.

– Om tillräckligt många vaccineras så kommer de här incidenterna att ske, förklarar han.

Vaccinet som sådant är designat för att stimulera immunförsvaret, men kan också få immunförsvaret att förväxla kroppens egna celler med skadliga och främmande celler som måste oskadliggöras.

Enligt Spivak råder det inga tvivel om att det var Pfizers vaccin som orsakade dödsfallet, bland annat eftersom sjukdomen utvecklades så kort efter vaccininjektionen och att Michael innan han vaccinerades var mycket hälsosam och relativt ung och inte visade några som helst tidigare tecken på sjukdomen.

Noterbart är också att 70 procent av de som utvecklar ITP i vanliga fall är kvinnor, att en man plötsligt skulle utveckla sjukdomen är mycket ovanligt.

Enligt vaccinexperten Paul Offit så har mässlingsvaccinet tidigare orsakat symptom liknande de som Michael dog av, men oftast betydligt mildare och övergående sådana. En annan läkare vid namn William Schaffner beskriver kopplingarna mellan ITP och vaccin som ”ett stort frågetecken”.

Gregory Michaels hustru berättar hur maken kort efter att ha vaccinerat sig utvecklade små röda fläckar på huden – orsakade av blödningar under huden på händerna och fötterna. Eftersom läkaren insåg att detta var en varningssignal uppsökte han omedelbart akuten, där ett blodtest visade att hans blodplättar i princip helt hade eliminerats.

Michael ska inte haft några tidigare medicinska problem eller underliggande sjukdomar och hans hustru vill att historien om hennes make öde ska spridas vidare och göra människor medvetna om de dödliga vaccinskador som coronavaccinet faktiskt kan orsaka.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.