23-årig fotbollsspelare dog i hjärnblödning – dagar efter att han tog coronavaccinet

Kritiserade covidvaccineringen

publicerad 4 september 2021
- av Markus Andersson

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


19 730 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Den unge fotbollsspelaren Roy Butler avled av en massiv hjärnblödning bara dagar efter att ha injicerats med Johnson & Johnsons coronavaccin. Släktingar till Butler är övertygade om att det var vaccinet som direkt orsakade dödsfallet och varnar nu allmänheten för de potentiellt livsfarliga biverkningarna.

Irländsk lokalmedia har rapporterat om den unga atletens död, men har samtidigt valt att helt utelämna potentiella kopplingar mellan dödsfallet och vaccininjektionen. Istället skriver man att dödsfallet kom efter en kort tids ”plötslig sjukdom” och fokuserar i texten på hur populär och omtyckt Butler var och den sorg samhället känner över att han är borta, samt den stora uppslutningen på hans begravning.

Butlers kusin Vera McDonald är samtidigt övertygad om att 23-åringen hade levt idag om han inte hade tagit vaccinet och pekar på hur den unge mannen befann sig i sitt livs toppform och var 100 procent frisk innan han valde att vaccinera sig.

Innan han besökte läkaren på fredagen för att få giftet som kallas för Janssen-injektionen var han i sitt livs toppform och 100 procent frisk och trodde att han skulle kunna åka till Dubai med sina kompisar i September. Sedan gick det snabbt utför med en hjärnblödning som ledde till att han dog efter några dagar på måndagen”, skriver Vera och menar att familjen inte tänker låta dödsfallet ha skett förgäves.

Snälla tänk efter innan ni sätter dem (injektionerna) i era kroppar eller i era barns … det är fler personer som dör av injektionerna än av viruset. Roy var bara en baby, han hade hela sitt liv framför sig”, vädjar hon vidare och menar att människor måste få veta vad som har hänt.

Hon berättar också att människor skrivit till henne och berättat att de inte kan dela hennes inlägg – något hon misstänker beror på Facebooks algoritmer och på det faktum att hon har skrivit ordet ”virus”.

Eileen Iorio, författare med fokus på riskerna med vaccinen meddelar på Twitter att hon varit i kontakt med kusinen och att hon står för det hon har skrivit och håller fast vid att det var vaccinet som orsakade Butlers död. Däremot menar hon att det var på tisdagen – inte på måndagen – som dödsfallet inträffade och att hon i sitt tillstånd av sorg blandade ihop dagarna när hon författade inlägget.

Hon noterar också att den irländska folkhälsomyndigheten pressat unga människor att antingen ta det kontroversiella coronavaccinet eller tvingas stå utanför samhället – trots att man har haft kännedom om att det kan orsaka hjärnblödningar.

Huruvida det någonsin kommer att kunna bevisas att det var specifikt Janssen & Janssens vaccin som orsakade dödsfallet är oklart, men klart är dock att det inte är första gången som unga friska människor dör av hjärnblödningar kort efter att de tagit vaccinet. Även forskare på Yales universitet har konstaterat att vaccinet kan orsaka blodproppar i hjärnan.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!