Ekonomi

Vänsterilska mot SSAB

Vänstern rasar mot SSAB efter att deras amerikanska dotterbolag skänkt en mindre summa pengar till Donald Trumps presidentinstallation.

Nu har det framkommit att SSAB har skänkt pengar till Donald Trumps presidentinstallation. SSAB skänkte via sitt amerikanska dotterbolag SSAB America skänkt en knaper summa på 10 000 dollar, motsvarande 90 000 kronor, vilket SSAB nu bekräftar.
Viktoria Karsberg som är bolagets kommunikationschef för dotterbolaget säger i ett brev till Expressen att SSAB America ofta ger bidrag, både direkt och indirekt, till politiska kandidater som kommer att gynna den amerikanska stålindustrin. Karsberg påpekar att de har flera kriterier som en politiker måste uppfylla om denne ska få stöd med ekonomiska medel.

Det är dock inte färdigställt ifall SSAB kommer att bli det företag som kommer att leverera stål till Donald Trumps murprojekt längs den mexikanska gränsen. Men om så blir fallet kommer stålindustrin i Sverige att påverkas.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!
  • Ämnen:
  • Donald Trump
  • SSAB