Ekonomi

Trump inte säker på om han ska skrota Nafta

USA:s president Donald Trump vill omförhandla North American Free Trade Agreement, mer känt som “Nafta”. Om förhandlingarna inte skulle bära frukt kommer presidenten att skrota frihandelsavtalet helt.

Under presidentvalsrörelsen gick Donald Trump ut som en hård kritiker mot frihandelsavtalet Nafta, som president Bill Clinton undertecknade med Mexiko och Kanada 1993. Ett av Trumps vallöften var att antingen omförhandla Nafta eller skrota avtalet.
Under torsdagen meddelade Trump via Twitter att han diskuterat Nafta med Mexikos president Enrique Peña Nieto och Kanadas premiärminister Justin Trudeau. Enligt Trump kom parterna överens om att omförhandla, inte skrota, frihandelsavtalet. Men Trump utesluter inte att Nafta kan skrotas om länderna inte kan komma överens om en “rättvis uppgörelse”.

USA valde tidigare i veckan att sätta press på Kanada genom att införa en 20-procentig tullavgift av importerat trä från Kanada.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!