Trump: Federal Reserve är det största hotet mot mig

publicerad 17 oktober 2018
President Donald Trump och Fed-chefen Jay Powell.

USA:s president Donald Trump har utnämnt USA:s centralbank, The Federal Reserve, som sitt största hot. Enligt Trump hotar centralbanken USA:s ekonomiska tillväxt.

Under tisdagskvällen svensk tid intervjuades Donald Trump i programmet Trish Regan Primetime på Fox Business. Under intervjun fällde presidenten flera kontroversiella uttalanden och till hårt angrepp mot The Federal Reserve, som han benämnde som sitt största ”hot”.

– Mitt största hot är The Fed eftersom The Fed höjer räntan för snabbt, sade Trump i intervjun med Fox Business.

Trump menar att centralbanken, som alltså står utanför federal kontroll, hotar USA:s ekonomi med alltför snabba räntehöjningar.

– Centralbanken är självständig så jag talar inte med dem. Men jag är inte nöjd med vad de sysslar med eftersom det går för fort, sade Trump.

Donald Trump var även kritisk mot Federal Reserve i en intervju med CBS 60 Minutes i förra veckan.

The Federal Reserve leds för närvarande av Jay Powell, som utnämndes till centralbankschef av just Donald Trump i november ifjol.Stöd kriget mot bankerna – bidra till stämningen mot Länsförsäkringar


124 440 kronor av 150 000 kronor insamlade! Läs mer här eller swisha direkt till: 123 611 30 21.


Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.