Ekonomi

Trump: Federal Reserve är det största hotet mot mig

President Donald Trump och Fed-chefen Jay Powell.

USA:s president Donald Trump har utnämnt USA:s centralbank, The Federal Reserve, som sitt största hot. Enligt Trump hotar centralbanken USA:s ekonomiska tillväxt.

Under tisdagskvällen svensk tid intervjuades Donald Trump i programmet Trish Regan Primetime på Fox Business. Under intervjun fällde presidenten flera kontroversiella uttalanden och till hårt angrepp mot The Federal Reserve, som han benämnde som sitt största “hot”.
– Mitt största hot är The Fed eftersom The Fed höjer räntan för snabbt, sade Trump i intervjun med Fox Business.

Trump menar att centralbanken, som alltså står utanför federal kontroll, hotar USA:s ekonomi med alltför snabba räntehöjningar.

– Centralbanken är självständig så jag talar inte med dem. Men jag är inte nöjd med vad de sysslar med eftersom det går för fort, sade Trump.

Donald Trump var även kritisk mot Federal Reserve i en intervju med CBS 60 Minutes i förra veckan.

The Federal Reserve leds för närvarande av Jay Powell, som utnämndes till centralbankschef av just Donald Trump i november ifjol.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!