Ekonomi

Stora lönelyft för regeringen

Statsminister Stefan Löfven (S) får höjd lön med 4000 kronor per månad. Efter höjningen kommer han att tjäna 176 000 kronor i månaden. Övriga ministrar får 3000 kronor mer i månaden vilket ger en totalsumma på 139 000 kronor i månaden.

De nya arvodena beslutas av Statsrådsarvodesnämnden, som är en särskilt inrättad nämnd, med uppdrag från riksdagen att bestämma statsrådens så kallade arvoden och avgångsersättningar.
Nämnden gör justeringar en gång om året – förra sommaren var höjningen densamma. Det motsvarar lite drygt två procent, enligt nämndens ordförande Ove Nilsson.

Nilsson meddelar också, att man följer den ekonomiska utvecklingen i Sverige och tittar på hur lönerna utvecklas i den offentliga sektorn, ibland även på hur det ser ut i framför allt de nordiska länderna.

 

Christopher Jarnvall/NB Nyhetsbyrån

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!