Stora lönelyft för regeringen

publicerad 19 juni 2019

Statsminister Stefan Löfven (S) får höjd lön med 4000 kronor per månad. Efter höjningen kommer han att tjäna 176 000 kronor i månaden. Övriga ministrar får 3000 kronor mer i månaden vilket ger en totalsumma på 139 000 kronor i månaden.

De nya arvodena beslutas av Statsrådsarvodesnämnden, som är en särskilt inrättad nämnd, med uppdrag från riksdagen att bestämma statsrådens så kallade arvoden och avgångsersättningar.

Nämnden gör justeringar en gång om året – förra sommaren var höjningen densamma. Det motsvarar lite drygt två procent, enligt nämndens ordförande Ove Nilsson.

Nilsson meddelar också, att man följer den ekonomiska utvecklingen i Sverige och tittar på hur lönerna utvecklas i den offentliga sektorn, ibland även på hur det ser ut i framför allt de nordiska länderna.

 

Christopher Jarnvall/NB Nyhetsbyrån
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.