Ekonomi

Skattehöjningar ska finansiera invandringen till Hässleholm

Stadshotellet vid torget i Hässleholm.

Den skånska M-ledda kommunen Hässleholm kommer sannolikt att höja sina skatter. Anledningen till detta ska vara de stora kostnaderna för kommunens många arbetslösa invandrare.

Enligt kommunstyrelsens ordförande, Lars Johnsson (M), är det ekonomiska läget oerhört kärvt. Under tisdagen aviserade kommunstyrelsen en skattehöjning för de kommande åren. Ett förslag som väntas gå igenom i höst.
Det handlar om kostnader för ekonomiskt bistånd, SFI, språkstöd. Det är oerhört svårt att beräkna kostnaderna för migrationen, eftersom mycket går in i de ordinarie verksamheterna” säger Johnsson till Kristiansbladet.

Under 2019 väntas dessutom ytterligare 450 invandrare till kommunen via anhöriginvandringen, i och med att reglerna lättats. Ett stort problem är att många som kommer har låg utbildningsnivå och är därför mycket svåra att anställa.

Vi har att välja mellan att skära i välfärden eller öka intäkterna”, fortsätter Johnsson.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!