Ekonomi

Saudiarabien har sänkt priser på råolja för Europa

Shaybah, Saudi Arabien

Saudiarabien har sänkt priser på råolja för Europa, skriver Wall Street Journal.

Priserna på den saudiska råoljan för Europa har dramatiskt gått ner. För Asien har de tvärtom höjts, medan för USA kostar Saudiarabiens råolja lika mycket som förut.
Det kan enligt WSJ drabba Iran som 2016 planerar öka exporten när sanktionerna är upphävda. Iranska oljespecialister anser det vara Saudiarabiens försök att skada Irans ekonomi genom att bli dess konkurrent.

– Saudierna förbereder sig för Irans återvändo, säger Mohammad Sadegh Memarian, före detta chefsanalytikern vid Irans oljeministerium.

Irans representant i Opec säger att länderna som ökat oljeproduktionen när sanktionerna infördes mot Iran nu måste åter minska produktionen av olja för att stabilisera marknaden, enligt den iranska nyhetsbyrån Shana.

 

se.sputniknews.com

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!