Ekonomi

Obama kritiseras för miljontal till Wall Street

Den förre presidenten Barack Obama kommer att få 400 000 dollar, motsvarande 3,5 miljoner kronor, för att hålla ett tal inför Wall Street-banken Cantor Fitzgerald.

Barack Obama valdes 2008 till amerikansk president med löften om att sätta dit storfinansen och Wall Street.
Jag ställde inte upp som presidentkandidat för att hjälpa ett gäng feta katter på Wall Street, sade Obama i en intervju med CBS 60 Minutes i december 2009.

Men efter presidentkarriären tycks Obama välja en annan väg. I dagarna avslöjades det att Obama kommer att tala inför investmentbanken Cantor Fitzgerald. För talet, som kommer att hålla på i en timme, kommer den forne presidenten att kunna inkassera 400 000 dollar, motsvarande 3,5 miljoner kronor.

Såväl demokratisk som republikansk media har inte sett med blida ögon på Obamas engagemang för Wall Street.

“Obama behöver egentligen inte pengarna: Han tjänade över 14 miljoner dollar på sina tre första böcker och budpriset på hans nästa affär (en paketdeal med Michelle) har passerat 60 miljoner dollar. Men han har all rätt att tjäna pengar på sin “star power” och hans erfarenhet”, skriver konservativa New York Post i en osignerad ledarartikel.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!