Nationalekonom avslöjar grundläggande fakta bakom invandringen till Sverige

Miljontals människor har under årtionden varit på flykt i världen - varför kommer alla hit först nu? Nationalekonomen Tino Sanandaji redogör för hela processen bakom den stora invandringen till Sverige och Europa och avslöjar fakta som undanhållits i den offentliga debatten.

publicerad 9 november 2015

Nationalekonomen Tino Sanandaji, PhD, talade för tanke- och handlingssmedjan Den Nya Välfärden under rubriken ”Fakta om invandring”.

Föredraget har mötts av mycket positiv kritik. ”Det här var nog den bästa och mest sakliga analysen jag någonsin sett om det här ämnet”, skriver kommentatorn James. ”Det går inte att överdriva hur viktig den här föreläsningen är”, skriver signaturen Mikael.

Sanandaji förklarar hur situationen med krig och flyktingströmmar sett i ut världen under de senaste årtiondena och avslöjar varför det är först nu som alla söker sig till Sverige och Europa. Han berättar också om hur asylsystemet missbrukats och det faktum att de flesta som nu kommer inte är flyktingar.

Sanandaji avslöjar också hur bilden av den stora utomeuropeiska invandringens fördelar förvrängts och hur man trixat med statistiken i den offentliga debatten.

Tino Sanandaji är själv invandrad ifrån Iran och har i flera debatter bemött både politiker och lobbyister som förespråkat den sentida stora utomeuropeiska invandringen till Sverige som berikande och välgörande för både ekonomin och samhället som helhet.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.