Larry Fink: Ukrainakriget har satt stopp för globaliseringen

Globalismens framfart

publicerad 29 mars 2022
- av Redaktionen

Den ryska invasionen av Ukraina påverkar världsordningen och har satt stopp för globaliseringen, enligt Larry Fink, vd för det mäktiga investmentbolaget BlackRock.

Som vd och styrelseordförande för BlackRock anses Larry Fink vara en av finansvärldens mäktigaste män. New York-baserade BlackRock är världens största kapitalförvaltare och har tillgångar som uppgår till ett värde av tio triljoner dollar.

I förra veckan gav Larry Fink sin syn på det ryska anfallskriget mot Ukraina i ett brev till Blackrocks aktieägare. Fink konstaterar i brevet att kriget påverkat den rådande världsordningen som rått sedan kulmineringen av Kalla kriget.

”Magnituden av Rysslands agerande kommer att påverka i flera decennier framöver och markera en vändpunkt i världsordningen för geopolitik, makroekonomiska trender och kapitalmarknader”, skriver Fink i brevet.

Larry Fink skriver även att ”den ryska invasionen av Ukraina har satt stopp för den globalisering vi har upplevt under de senaste tre decennierna”.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.