Ingen av Hyresgästföreningens chefer bor i hyresrätt

publicerad 18 februari 2021
  Hyresgästföreningens kontor i Stockholm.

  Trots att Hyresgästföreningen påstår sig vara en folkrörelse för hyresgäster så väljer samtliga av organisationens regionchefer att själva nobba boendeformen och istället bosatta sig i hus eller bostadsrätter.

  – Jag tror att cheferna tycker det är pinsamt att berätta för medlemmarna, säger reportern Michael Syrén som granskat chefernas boendeformer.

  Han berättar vidare för skattefinansierade SVT att medlemsavgifterna är 530 miljoner kronor årligen – men att detta inte ens räcker till att betala organisations lönekostnader då Hyresgästföreningens chefer tjänar omkring en miljon kronor årligen.
  – Hyresgästföreningen är indelad i regioner. Det finns nio regioner i Sverige och varje region företräds av en regionchef. Ingen av dem bor i hyresrätter, de bor i villor som många gånger är värda sju, åtta miljoner kronor. De har löner på närmare en miljon kronor per person och år. Den yttersta ledningen har dessutom pensionsavtal som är väldigt stora och höga, säger Syrén.

  Enligt Syrén skadas medlemmarnas förtroende
  för organisationen när cheferna flyttar till bostadsområden som medlemmarna själva inte har råd att bo i.

  – Cheferna vill inte svara på frågor. De få jag har fått tag på säger hela tiden att jag inte respekterar deras rättigheter när jag ställer frågorna. De menar att jag ska höra av mig till pressavdelningen som sedan inte svarar mig. Det blir en väldigt märklig situation
  , förklarar han vidare.

  Reportern tror att cheferna inte vill att medlemmarna ska känna till deras lyxiga boenden och höga löner – särskilt då många medlemmar är fattigpensionärer och andra som inte har så mycket pengar.


   


  Liknande artiklar:

  Eftersom du läser det här…

  Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

  Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

  Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

  Tack för ditt stöd!