Tidningsdöden

Gota media vill varsla 22 tjänster

Blekinge Läns Tidnings redaktionshus på Ronnebygatan i Karlskrona.

Tidningskoncernen Gota Media AB planerar nedskärningar på upp till 22 tjänster på Sydöstran och Blekinge Läns Tidning, BLT.

Gota Media bildades 2003 genom en sammanslagning av Sydostpress och Borås Tidning, BT. Bland de tidningar som koncernen äger finns bland annat Borås Tidning, Barometern Oskarshamns-Tidningen, Smålandsposten samt de två Karlskronabaserade dagstidningarna Blekinge Läns Tidning och Sydöstran.
Nu vill Gota Media varsla en femtedel av de anställda i marknadsområdet Blekinge, enligt Håkan Johansson, Gota Medias marknadsområdeschef i Blekinge.

Är det redaktionella tjänster som berörs?
Det är både och. Det är 22 tjänster totalt som vi föreslår. Vi har inte börjat förhandla än så jag vet inte hur det kommer att se ut exakt förrän efter förhandlingarna, säger Håkan Johansson till Nya Dagbladet.

Vi har gjort bedömningen att drygt 20 tjänster i hela marknadsområdet Blekinge ska nedbemannas.

Vilka tidningar är det som kommer att beröras av nedskärningarna?
Det är Blekinge Läns Tidning och Sydöstran. Det är dagstidningar som ges ut i Blekinge, säger Håkan Johansson.

De flesta dagstidningsbaserade mediekoncerner i Sverige har under de senaste åren tvingats till nedskärningar för att undvika röda siffror eller rentav undvika att gå i konkurs, som den konkurshotade mediejätten Stampen.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!