Bitcoingrundaren misstänks vara en bluff

publicerad 6 maj 2016

I veckan gick den australiensiske entreprenören Craig Wright ut och sade i en intervju med BBC News att han var personen som skapade kryptovalutan Bitcoin. Men nu vägrar plötsligt Wright att offentliggöra bevisen för att han är Bitcoingrundaren.

Under tisdagen skrev Wright på sin blogg att han skulle förflytta bitcoins ifrån platser tillhörande Satoshi Nakamoto, pseudonymen för Bitcoingrundaren.

Men helt plötsligt vägrar Craig Wright att offentliggöra bevisen för att han är Satoshi Nakamoto.
“Jag trodde att jag kunde lägga års anonymitet bakom mig, men på grund av den senaste veckans händelser och att jag skulle offentliggöra beviset för att jag hade tillgång till de tidigaste nycklarna så bröt jag ihop. Jag har inte modet, jag kan inte”, skrev Wright på sin blogg, enligt International Business Times.


 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!