Birgitta Ohlsson vill införa euron i Sverige

publicerad 10 maj 2013
Euron bör bli Sveriges framtida valuta menar Ohlsson.

EU-ministern och folkpartisten Birgitta Ohlsson kommer med ett nytt utspel där hon påpekar att euron ska vara Sveriges framtida valuta.

Ja, vi i Folkpartiet kräver inte någon euroomröstning idag, i morgon eller i övermorgon. Men vi hymlar inte med att vi tycker att i framtiden så ska euron vara också Sveriges valuta, säger Ohlsson till Ekot.

Samtidigt så kommer det en undersökning från SOM-institutet som visar på att endast 42 procent av svenskarna ställer sig positiva till Sveriges EU-medlemskap, någonting som Birgitta Ohlsson är orolig över. Samtidigt är hon självkritisk.

Dels så tror jag att det måste bli mera debatt. Och där är det upp till oss politiska partier att diskutera och debattera EU-frågor mera och visa hur de påverkar oss i vår vardag, i enskilda människors vardag. Där har vi en hemläxa att göra, säger Ohlsson till Ekot.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.