Ekonomi

Birgitta Ohlsson vill införa euron i Sverige

Euron bör bli Sveriges framtida valuta menar Ohlsson.

EU-ministern och folkpartisten Birgitta Ohlsson kommer med ett nytt utspel där hon påpekar att euron ska vara Sveriges framtida valuta.

Ja, vi i Folkpartiet kräver inte någon euroomröstning idag, i morgon eller i övermorgon. Men vi hymlar inte med att vi tycker att i framtiden så ska euron vara också Sveriges valuta, säger Ohlsson till Ekot.
Samtidigt så kommer det en undersökning från SOM-institutet som visar på att endast 42 procent av svenskarna ställer sig positiva till Sveriges EU-medlemskap, någonting som Birgitta Ohlsson är orolig över. Samtidigt är hon självkritisk.

Dels så tror jag att det måste bli mera debatt. Och där är det upp till oss politiska partier att diskutera och debattera EU-frågor mera och visa hur de påverkar oss i vår vardag, i enskilda människors vardag. Där har vi en hemläxa att göra, säger Ohlsson till Ekot.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!