26 journalister försvinner från Aftonbladet

publicerad 26 augusti 2020
- av Isac Boman
Aftonbladets lokaler vid Globen, 2009.

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


1760 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Vänsterpopulistiska Aftonbladet tvingas skära ned med 100 miljoner kronor. Nu står det klart att tidningen som en följd gör sig av med hela 26 journalister.

Ett enormt sparpaket är nu färdigförhandlat som gör klart att hela 33 tjänster försvinner från den vänsterpopulistiska boulevardtidningen Aftonbladet, varav 26 från redaktionen. Det rapporterar branschtidningen Journalisten.

Tjänsterna tas från hela redaktionen, och ingen särskild avdelning uppges bli hårdare drabbad. Samtliga anställda går ”frivilligt”, genom pensionslösningar eller avgångsvederlag. Enligt Journalistklubbens ordförande Johan Stambro kan graden av frivillighet i detta dock ifrågasättas.

Om man blir erbjuden en tjänst man inte vill ha måste man ställa sig frågan om det är frivilligt att sluta. I ett antal fall har anställda blivit erbjudna tjänster de inte vill ha, och då inte sett någon annan utväg än att gå, säger Stambro som tillägger samtidigt att “Vi och medlemmarna förstår att Aftonbladet har gått dåligt länge”.

Han befarar nu att den vänsterliberala tidningen med detta kommer bli “slätstruken, och inte blir den tidning man söker sig till”.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!