Foto: canstockphoto

Jämlikhetsträvans falska budskap

Publicerad 9 september 2016, uppdaterad kl. 20:00

Sverige är kanske det land där idén om “jämlikhet” gått allra längst. Men idén saknar både logisk grund och är i själva verket natur- och människofientlig utan historiska exempel på fungerande tillämpning i mänskliga samhällen.

Det strider mot den naturliga ordningen och mänsklighetens utveckling att idka “jämlikhet” genom utplånandet av gränser, utvecklingsstadier och avstånd i tid och rum. Det gäller oavsett om det är fråga om kön, religion, etniska grupper, sexuell läggning eller andra skillnader både på grupp och individnivå.

Annons:


Det enda väsentliga och självklara för vårt rättssamhälle är likhet inför lagen, emedan allt tal om jämlikhet förblir falskt då det i verkligheten inte existerar någon jämlikhet. Individer skall när de ställs inför lagen givetvis behandlas lika efter samma mått och skala. I övrigt kan det endast ses som ett brott mot den naturliga ordningen och den mänskliga mångfalden och dess olikheter att sträva efter “jämlikhet”.

Det strider mot den naturliga ordningen och mänsklighetens utveckling att idka “jämlikhet” genom utplånandet av gränser, utvecklingsstadier och avstånd i tid och rum.

Dagens strävan efter “jämlikhet” har sina rötter i det gamla judisk-marxistiska tänkandet ifrån 1800-talet och saknar såväl förankring i verkligheten som exempel på fungerande tillämpning i någon historisk civilisation.

Det är ett allvarligt misstag att “jämställa” allt ifrån individer och grupper, till kön, etniska och kulturella grupper och deras utvecklingsnivåer, olikheter och behov såsom om de vore just “lika” och på samma nivå. En sådan strävan saknar självändamål och visar på bristen av förståelse för olikheter och utvecklingsstadier vilket vållar skada för både individers och gruppers utveckling.

Strävan efter jämlikhet har genom historien orsakat ohyggligt mänskligt lidande och har de facto varit en drivande kraft bakom flera sentida kring där exempelvis strävan att med vapenmakt “demokratisera” länder vållat miljontals dödsoffer.

Hela den sovjetiska eran handlade mycket om att utplåna olikheter för att just skapa en “jämlik” massmänniska. Denna strävan har sedan Sovjetunionens kollaps tagit sig nya former genom vad som idag kan betecknas som den kulturella marxismen och som idag angriper vår västerländska civilisation med förödande resultat.

De politiska och kulturella krafter som genom att åberopa “jämlikhet” överallt i samhället behöver bemötas med sin uppenbara brist på logik och människofientliga natur. Detta gäller oavsett om det gäller könsneutrala dagis, kvotering i styrelser, “etnisk mångfald” på arbetsplatser eller andra ideologiskt och politiskt motiverade idéer där kunskap förblir bästa motmedlet och förutsättningen för fred och förståelse.

 

Markus Andersson
markus.andersson@nyadagbladet.se

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andras åsikter. Du är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver. Du måste ha en godkänd kommentar för att kunna kommentera fritt. Du har rätt att vara anonym. Läs våra fullständiga regler här

 • Dacke

  Den största hotet mot det gränslösa samhället har alltid varit (och är)
  familjen i synnerhet kärnfamiljen. Den har alltid varit ett hot emot
  kommunismen och därför har det varit nödvändigt att splittra den.
  Familjen är den första gränsen, sedan kommer din kommun och sedan ditt
  land. Vem värnar vi om först? I första hand familjen sedan kommunen och
  fosterlandet. Det gränslösa samhället är en utopi och skapat av
  oligarkerna som tänkt flyta ovanpå och snylta på de “gränslösa”. Idag är
  det Bilderbergsällskapet som lyckats tuta i många av våra politiker och
  då främst i EU som den gravt alkoholiserade Juncker och Merkel som
  vuxit upp med DDR,s värderingar. I Sverige har vi främst släkten
  Wallenberg och Bonnier som drivit frågan (i all hemlighet) om en
  globaliserad värld där FN agerar världsregering och som givetvis styrs
  av samma familjer som skapat FN, Bilderberg, WWF,och Romklubben. EU är
  ett projekt som drivs av dessa och vi har fått det bekräftat i.o.m.
  Brexit där Soros, Bloomberg, Merkel, Jacob Wallenberg var “chockade”
  över utträdet. I Sverige rådde domedagsstämning och den första
  reaktionen på Englands valresultat var att straffa britterna. Så här
  efteråt vet vi att det blev inte som många trodde att det skulle bli ett
  fall för världsekonomin. Det blev tvärtom en skjuts för den!

  Idag skulle vi kunna säga att, “det våras för nationalstaten” och
  vintern stundar för globalisterna och i den förhoppningen – evig vinter!

 • buscador

  Naturen har sin gång eftersom man söker sig till andra med likartat sätt att kommunicera vilket skapar närhet och man förstår varandra. Dessa nya patokratiska idéer om kvotering, mänskliga rättigheter för våldsverkare, inget kön existerar, bla, bla …gör individer till egocentriska enstöringar, som jobbar endast för sitt eget överlevande. och samhället förlorar sitt kulturella kitt. Total jämlikhet uppnås vid ens död, då är alla lika.

Tipsa oss!

Missa inga nyheter!

Prenumerera på Nya Dagbladets nyhetsbrev!

Följ Sveriges nya framtidsmedia med nyheter, analyser, debatt och unika reportage! Få de viktigaste nyheterna i din mejl. Du kan när som helst avanmäla dig från nyhetsbrevet.

Send this to a friend