Vetenskap

Unikt rymdsamarbete mellan Kina och Ryssland

Den ryska raketen Sojuz TMA-05M

Ryssland och Kina har ingått ett avtal om att samarbeta inom rymdforskning inom såväl civila som militära projekt.

Ryssland och Kina har beslutat att ingå ett samarbetsavtal för framtida rymdforskning. Enligt beslutet kommer de två länderna att samarbeta både inom militära som civila projekt som rör rymden.

Avtalsparterna är det statliga ryska rymdbolaget Roscosmos och den kinesiska nationella rymdmyndigheten. Bland de första projekten man gemensamt tar sig an är en datacentral för forskning om den “djupa rymden”, rapporterar RT.

Utöver datacentralen kommer Kina och Ryssland att samarbeta för att genomföra Kinas planerade landning på månens sydpol år 2023 samt utvecklingen av en ny rysk rymdsond som ska observera månen. Vad det är för militärt samarbete det rör sig om är oklart.

Liknande artiklar

Ryssland testar att koppla bort omvärlden – övar i... Som en övning i ryskt cyberförsvar kommer ryska nätoperatörer att koppla bort landet från internet temporärt. Detta för ...
Kinas sociala värderingssystem – ett varnande exem... Man arbetar idag i Kina med att sjösätta ett system (Social Credit System (SCS)), som ska mäta alla medborgares ”sociala...
Anders Romelsjö om Nato, Mellanöstern och Ryssland... Anders Romelsjö som nyligen lanserade Global Politics en vänsterorienterad men i övrigt oberoende och analyserande blogg...

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styres inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 0727220172, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!