Vetenskap

Unikt rymdsamarbete mellan Kina och Ryssland

Den ryska raketen Sojuz TMA-05M

Ryssland och Kina har ingått ett avtal om att samarbeta inom rymdforskning inom såväl civila som militära projekt.

Ryssland och Kina har beslutat att ingå ett samarbetsavtal för framtida rymdforskning. Enligt beslutet kommer de två länderna att samarbeta både inom militära som civila projekt som rör rymden.

Avtalsparterna är det statliga ryska rymdbolaget Roscosmos och den kinesiska nationella rymdmyndigheten. Bland de första projekten man gemensamt tar sig an är en datacentral för forskning om den “djupa rymden”, rapporterar RT.

Utöver datacentralen kommer Kina och Ryssland att samarbeta för att genomföra Kinas planerade landning på månens sydpol år 2023 samt utvecklingen av en ny rysk rymdsond som ska observera månen. Vad det är för militärt samarbete det rör sig om är oklart.

Liknande artiklar

Pierre Schori, du har tyvärr ett svårt dilemma I dagens SvD har det tidigare socialdemokratiska statsrådet, kabinettssekreteraren och FN-ambassadören Pierre Schori skr...
Bombdåd mot USA:s ambassad i Peking Ett bombdåd ska ha utförts utanför den amerikanska ambassaden i Kinas huvudstad Peking. Enligt uppgifter till Sky New...
Putin: “Kalla kriget är över” Rysslands president Vladimir Putin sade efter mötet med Donald Trump i Helsingfors att det kalla kriget är över sedan lä...

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styres inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 0727220172, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!