Vetenskap

Rödhåriga – svåra att söva, tål stark mat bättre och kan vara smartare

Rödhåriga har annan genetik

Rödhåriga personer är mer temperamentsfulla, känsliga och tål inte smärta. Forskningen visar att den “rödhåriga” genen MC1R ger speciella egenskaper, enligt artikeln “Rödhåriga är genetiskt överlägsna” som nämner kändisarna Julianne Moore, Mick Hucknall, David Caruso och Gillian Anderson (X Files) som exempel.

Enligt artikeln i Illustrerad Vetenskap styr genen MC1R färgen på håret, men även psykologiska egenskaper och smärtupplevelser. Rödhåriga personer tåla inte smärta så bra som andra människor och de behöver ofta mer narkos för att kunna sövas.

Forskning vid Aalborg Universitet i Danmark visar att rödhåriga endast reagerar kraftigare på vissa typer av smärta såsom tandsmärtor och extrem kyla, men de klarar nålstick, tryck, stark mat och hetta bättre än andra.

Enligt de danska forskarna är genen MC1R involverad i centrala funktioner i hjärnan tillsammans med undergrupperna MC2R, MC3R och MC4R. Teamet bakom en brittisk-amerikansk undersökning menar rödhåriga har fyra gånger högre sannolikhet att bli verkställande direktörer än andra inom samma demografi.

Rödhårighet är sällsynt i världen. Högst 2% av världens befolkning har röda lockar, avslutar Illustrerad Vetenskap.

 

Artikeln har tidigare publicerats i NewsVoice

Liknande artiklar

Orbán lanserar skattereform för att rädda ungerska... I sitt tal till nationen under söndagen lanserade Ungerns premiärminister Viktor Orbán en etnopluralistisk skattereform ...
Var fjärde elev har nu utländsk bakgrund Var fjärde elev i Sverige har nu utländsk bakgrund. Skolverket ser inget problem med den demografiska utvecklingen, utan...
Afrikansk kardinal: Massinvandringen får Europa at... Den afrikanske kardinalen Robert Sarah säger att Europa har förlorat sina rötter och låter sig "invaderas" av människor ...

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styres inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 0727220172, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!