Vetenskap

Bezos vill bygga stad på månen

Jeff Bezos

Jeff Bezos, grundaren av Amazon och huvudägare av Washington Post, säger att hans plan är att bygga en stad på månen – och han vill leverera allt som krävs för att kolonisera månen.

Utöver att vara världens tredje rikaste person (634 miljarder kronor) basar Bezos över bland annat detaljhandelssajten Amazon, dagstidningen Washington Post och rymdföretaget Blue Origin.

Likt många andra it-entreprenörer, däribland Elon Musk, har Bezos långtgående planer på att kolonisera rymden. Men till skillnad från Musk vill Bezos börja kolonisera månen istället för Mars.

Jag tycker vi borde bygga en permanent mänsklig bosättning på en av månens poler. Det är dags att återvända till månen, men att stanna kvar den här gången, sade Bezos under en frågestund vid Seattle’s Museum of Flight.

Jeff Bezos hoppas att hans rymdföretag Blue Origin kan fungera som Amazon, fast i rymden, rapporterar New York Post.

– Vi skulle vilja skapa en lasttjänst för det. Vi har arkitekturen och tekniken som gör att vi kan mäta stora mängder massa på månen, vilket är nödvändigt för om du ska bygga en permanent mänsklig bosättning där, sade Bezos.

Till skillnad från Amazon, där människor arbetar med att skicka varor, tänker Bezos skicka upp robotar i rymden för att levera det som behövs för att kolonisera månen.

Liknande artiklar

Amazon och Tesla bland USA:s farligaste arbetsplat... Nätbutiken Amazon och elbilstillverkaren Tesla är två av USA:s farligaste arbetsplatser, enligt en ny rapport. Det är...
Unikt rymdsamarbete mellan Kina och Ryssland Ryssland och Kina har ingått ett avtal om att samarbeta inom rymdforskning inom såväl civila som militära projekt. Ry...
“Den hemliga jordmånskatastrofen” Varje år försvinner sju miljoner hektar bördig jord på jorden genom storskalig exploatering och annan förstörelse, en yt...

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styres inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 0727220172, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!