Bezos vill bygga stad på månen

publicerad 24 maj 2017
Jeff Bezos

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


22 420 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Jeff Bezos, grundaren av Amazon och huvudägare av Washington Post, säger att hans plan är att bygga en stad på månen – och han vill leverera allt som krävs för att kolonisera månen.

Utöver att vara världens tredje rikaste person (634 miljarder kronor) basar Bezos över bland annat detaljhandelssajten Amazon, dagstidningen Washington Post och rymdföretaget Blue Origin.

Likt många andra it-entreprenörer, däribland Elon Musk, har Bezos långtgående planer på att kolonisera rymden. Men till skillnad från Musk vill Bezos börja kolonisera månen istället för Mars.

Jag tycker vi borde bygga en permanent mänsklig bosättning på en av månens poler. Det är dags att återvända till månen, men att stanna kvar den här gången, sade Bezos under en frågestund vid Seattle’s Museum of Flight.

Jeff Bezos hoppas att hans rymdföretag Blue Origin kan fungera som Amazon, fast i rymden, rapporterar New York Post.

– Vi skulle vilja skapa en lasttjänst för det. Vi har arkitekturen och tekniken som gör att vi kan mäta stora mängder massa på månen, vilket är nödvändigt för om du ska bygga en permanent mänsklig bosättning där, sade Bezos.

Till skillnad från Amazon, där människor arbetar med att skicka varor, tänker Bezos skicka upp robotar i rymden för att levera det som behövs för att kolonisera månen.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!