Vintrigt väder drar in över helgen

publicerad 19 oktober 2023
- av Redaktionen
Längs södra Norrlandskusten och i Stockholm förväntas säsongens första snöflingor falla.

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


1760 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Sverige står inför en vintervädersvändning med snö, storm och iskyla som förväntas svepa över landet de kommande dagarna. Väderomslaget kan komma som en överraskning för de som sett fram emot ett mysigt höstväder.

Längs södra Norrlandskusten och i Stockholm är säsongens första snöflingor prognostiserade att falla redan under torsdagsmorgonen vilket kan leda till besvärliga förhållanden i morgontrafiken, enligt Josefine Qvarnesjö-Bergstedt meteorolog på Stormgeo.

I söder, speciellt i områden runt Skåne, Halland och Småland, väntas regn och blötsnö under fredag och lördag i takt med att stormen Babet rör sig norrut från de brittiska öarna. Stormen förväntas också medföra kraftiga vindar med stormstyrka längs kusterna i Västkusten, Ostkusten, Skåne och Gotland på lördagen.

I norra delarna av landet är prognosen något annorlunda med mycket kallt och soligt väder fram till söndag. Temperaturen nattetid kan sjunka till tvåsiffriga minusgrader, med lokala temperaturer som kan gå neråt 20 minusgrader.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!