Utrikes

WHO-chef vill gå in i människors hem och tvångsisolera

WHO-toppchefen Michael Ryan vill att smittade familjemedlemmar med tvång avlägsnas från resten av familjen.

Michael Ryan, toppchef på Världshälsoorganisationen, menar att myndigheter måste gå in i människors hem och med tvång avlägsna smittade familjemedlemmar och sätta dem i tvångsisolering.

– På de flesta platser på jorden sker smittspridningen på grund av nedstängningen nu i de flesta länderna på hushålls- och familjenivå. I viss mening har smittspridningen flyttats bort från gatan till familjerna. Nu måste vi gå och titta på familjerna och hitta dem som kan vara sjuka och avlägsna dem och isolera dem på ett säkert och värdigt sätt, säger Michael Ryan som är vd för "Health Emergencies Programme" på WHO.
https://www.youtube.com/watch?v=mxLxHht_-1c

Tucker Carlson på Fox News tillhör dem som inte är vidare imponerade över WHO-chefens utspel och pekar på det bisarra i att hävda att man ”under värdiga former” kan avlägsna någon från dennes egna hem. Han lyfter också fram det faktum att den här typen av uttalanden kan trigga igång våld som en motreaktion och att människor vanligtvis inte reagerar positivt när någon hotar att ta deras barn ifrån dem.

Carlson noterar också att Ryan inte ens höjde på rösten när han kom med det integritetskränkande kravet utan bara sa det som att det inte var något särskilt. Massmedia har i stort heller inte rapporterat om de extrema åtgärderna som WHO vill ta till.

 

Isac Boman
isac.boman@nyadagbladet.se

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!