WHO-chef vill gå in i människors hem och tvångsisolera

publicerad 12 april 2020
- av Isac Boman
WHO-toppchefen Michael Ryan vill att smittade familjemedlemmar med tvång avlägsnas från resten av familjen.

Michael Ryan, toppchef på Världshälsoorganisationen, menar att myndigheter måste gå in i människors hem och med tvång avlägsna smittade familjemedlemmar och sätta dem i tvångsisolering.

– På de flesta platser på jorden sker smittspridningen på grund av nedstängningen nu i de flesta länderna på hushålls- och familjenivå. I viss mening har smittspridningen flyttats bort från gatan till familjerna. Nu måste vi gå och titta på familjerna och hitta dem som kan vara sjuka och avlägsna dem och isolera dem på ett säkert och värdigt sätt, säger Michael Ryan som är vd för ”Health Emergencies Programme” på WHO.

Tucker Carlson på Fox News tillhör dem som inte är vidare imponerade över WHO-chefens utspel och pekar på det bisarra i att hävda att man ”under värdiga former” kan avlägsna någon från dennes egna hem. Han lyfter också fram det faktum att den här typen av uttalanden kan trigga igång våld som en motreaktion och att människor vanligtvis inte reagerar positivt när någon hotar att ta deras barn ifrån dem.

Carlson noterar också att Ryan inte ens höjde på rösten när han kom med det integritetskränkande kravet utan bara sa det som att det inte var något särskilt. Massmedia har i stort heller inte rapporterat om de extrema åtgärderna som WHO vill ta till.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.