Utrikes

Vita hjälmarna får hjälp av Israel – ska få asyl i Väst

Vita hjälmarna-medarbetare viftar med terrorgruppen al-Nusras flagga

Israel har evakuerat 800 medlemmar av den terroranstrukna gruppen Vita hjälmarna från Syrien till Jordanien. De ska senare få bosätta sig i Kanada, Storbritannien och Tyskland.

800 medlemmar av Vita hjälmarna har av Israel evakuerats från Syrien till Jordanien. Vita hjälmarna, som understöds av bland annat USA och Storbritannien, har flera gånger kopplas samman med Jabhat al-Nusra (al-Qaida i Syrien) och det finns klipp på nätet som visar hur de deltar vid avrättningar.
Enligt Emmanuel Nahshon, talesman vid det israeliska utrikesministeriet, så gjordes evakueringen av Vita hjälmarnas medlemmar på begäran av USA, Kanada och europeiska stater, rapporterar RT.

Jordanien har medgett att de tillåtit FN att arrangera inresa och passage av 800 syrier från “civilförsvaret” och ska ha gett dem alla tillfällig asyl tills de åker vidare till väst. Det är Kanada, Storbritannien och Tyskland som lovat att de ska ta emot varsin andel av medlemmarna av Vita hjälmarna.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!