Vita hjälmarna får hjälp av Israel – ska få asyl i Väst

publicerad 24 juli 2018
Vita hjälmarna-medarbetare viftar med terrorgruppen al-Nusras flagga

Israel har evakuerat 800 medlemmar av den terroranstrukna gruppen Vita hjälmarna från Syrien till Jordanien. De ska senare få bosätta sig i Kanada, Storbritannien och Tyskland.

800 medlemmar av Vita hjälmarna har av Israel evakuerats från Syrien till Jordanien. Vita hjälmarna, som understöds av bland annat USA och Storbritannien, har flera gånger kopplas samman med Jabhat al-Nusra (al-Qaida i Syrien) och det finns klipp på nätet som visar hur de deltar vid avrättningar.

Enligt Emmanuel Nahshon, talesman vid det israeliska utrikesministeriet, så gjordes evakueringen av Vita hjälmarnas medlemmar på begäran av USA, Kanada och europeiska stater, rapporterar RT.

Jordanien har medgett att de tillåtit FN att arrangera inresa och passage av 800 syrier från ”civilförsvaret” och ska ha gett dem alla tillfällig asyl tills de åker vidare till väst. Det är Kanada, Storbritannien och Tyskland som lovat att de ska ta emot varsin andel av medlemmarna av Vita hjälmarna.Stöd kriget mot bankerna – bidra till stämningen mot Länsförsäkringar


142 370 kronor av 150 000 kronor insamlade! Läs mer här eller swisha direkt till: 123 611 30 21.


Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.