Var tredje amerikan tror att ett inbördeskrig snart bryter ut

publicerad 2 juli 2018
Våldsamheter vid Unite The Right-demonstrationen i Charlottesville i augusti ifjol

Enligt en undersökning genomförd av Pulse Opinion Research tror 31 procent av befolkningen i USA att ett inbördeskrig sannolikt kommer bryta ut någon gång inom de närmaste fem åren.

11 procent av dem säger att det är ”mycket sannolikt” att ett inbördeskrig bryter ut. Bara 29 procent av de tillfrågade tror att det är helt otänkbart, rapporterar Rasmussen.

Bland de demokratiska väljarna är 37 procent oroade för ett inbördeskrig, medan siffran är 32 procent bland republikanska väljare och 26 procent bland väljare som ej tillhör något av de två stora partierna. Totalt är även 59 procent av väljarna oroade över att politiska motståndare till president Donald Trump ska ta till våld, något de dock redan gjort vid ett flertal tillfällen.

Andelen människor som tror att ett inbördeskrig kommer bryta ut i USA under de närmaste åren skiljer sig markant beroende på den tillfrågades folkgrupp. Bland den svarta befolkningen tror 44 procent att ett inbördeskrig kommer bryta ut inom kort medan endast 28 procent av de vita tror samma sak. Bland övriga folkgrupper ligger siffran på 36 procent.Stöd kriget mot bankerna – bidra till stämningen mot Länsförsäkringar


166 870 kronor av 150 000 kronor insamlade! Läs mer här eller swisha direkt till: 123 611 30 21.


Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.