Kommentar: Var det någon som trodde på en annan utgång?

Det nya kalla kriget

Att Putin skulle gå som klar segrare ur det ryska valet var givet – men den nyanserade rapporteringen i medströmsmedierna har lika väntat uteblivit totalt.

publicerad 18 mars 2024
- av Jenny Piper

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


19 730 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Detta är en opinionstext. Artikelförfattaren svarar för de åsikter som uttrycks i artikeln.

Som förväntat vann Putin överlägset valet i Ryssland och som förväntat gick svensk massmedia bananas över det väntade resultatet.

Läsarna av vår “nyanserade” mainstream media får veta att det var ett olagligt val som var riggat, att exilryssarna inte röstat på Putin (vilken överraskning!), att Putin är en diktator och att omvärlden rasar – det vill säga USA, Storbritannien och EU-länderna, medan övriga världen accepterar valutgången samt många av världens ledare redan har gratulerat Putin till valvinsten.

Maria Zakharova, talesperson på ryska utrikesdepartementet, påminde för övrigt kritikerna om att såväl Angela Merkel (satt fyra mandatperioder i rad) som Helmut Kohl satt vid makten i Tyskland under lång tid.

Huruvida det råder helt fria val, yttrandefrihet och pressfrihet i landet låter jag vara osagt, men man kunde åtminstone begära att utländsk media rapporterade på ett professionellt sätt istället för att ständigt agera propagandaorgan samt främja ryssofobin som man skapat.

En sak är i alla fall säker – ryssarna är enade och känner stor patriotism, det är så man når framgång. Vi i väst är raka motsatsen – splittrade, dränkta av wokevågen, osäkra och har helt tappat förmågan att tänka själva, vilket gör oss oerhört lättstyrda för makteliten som härskar genom att söndra.

 

Jenny Piper

Alla Jenny Pipers artiklar finns på jennypiper.blog.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!