Våldsamt gängkrig mellan tjetjener och araber i Frankrike

Publicerad 16 juni 2020
  Dijon, Frankrike.

  Under ett par dagar har ett våldsamt gängkrig rasat i Dijon i östra Frankrike. Enligt uppgift ska det röra sig om en konflikt mellan tjetjener och araber.

  Filmklipp från sammandrabbningar mellan araber och tjetjener i Dijon, som tagna ur en actionfilm, sprids nu på internet.

  Enligt polis ska konflikten haft sin början den tionde juni, när en 16-årig tjetjen blivit svårt misshandlad av äldre knarklangare. Enligt obekräftade uppgifter ska knarklangarna varit algerier, vilket i sin tur ska ha lett till att tjetjener från hela Frankrike ansamlats för att utkräva hämnd.

  På lördagsnatten tog sig omkring 50 tjetjener till stadsdelen Gresilles, där en pizzeriaägare blev skjuten i tumultet. På söndagskvällen fick stadsdelen en våldsam påhälsning av omkring 200 tjetjener.

  Tidigt på måndagskvällen, efter tre dagar av gängkrig, samlades omkring 150 personer, några med huva och beväpnade, återigen i Dijon och satte soptunnor och en bil i brand. Vissa sköt också i luften, enligt polisens källor.

  Sex personer har skadats under konfliktens tre dagar. Ingen är gripen, men polisen har lagt stora resurser på saken. 37 kravallpoliser anlände på söndagen och 110 poliser på måndagen.

   

  Källa: France 24


   


  Liknande artiklar:

  Eftersom du läser det här…

  Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

  Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

  Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

  Tack för ditt stöd!