Våldsamt gängkrig mellan tjetjener och araber i Frankrike

publicerad 16 juni 2020
Dijon, Frankrike.

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


1760 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Under ett par dagar har ett våldsamt gängkrig rasat i Dijon i östra Frankrike. Enligt uppgift ska det röra sig om en konflikt mellan tjetjener och araber.

Filmklipp från sammandrabbningar mellan araber och tjetjener i Dijon, som tagna ur en actionfilm, sprids nu på internet.

Enligt polis ska konflikten haft sin början den tionde juni, när en 16-årig tjetjen blivit svårt misshandlad av äldre knarklangare. Enligt obekräftade uppgifter ska knarklangarna varit algerier, vilket i sin tur ska ha lett till att tjetjener från hela Frankrike ansamlats för att utkräva hämnd.

På lördagsnatten tog sig omkring 50 tjetjener till stadsdelen Gresilles, där en pizzeriaägare blev skjuten i tumultet. På söndagskvällen fick stadsdelen en våldsam påhälsning av omkring 200 tjetjener.

Tidigt på måndagskvällen, efter tre dagar av gängkrig, samlades omkring 150 personer, några med huva och beväpnade, återigen i Dijon och satte soptunnor och en bil i brand. Vissa sköt också i luften, enligt polisens källor.

Sex personer har skadats under konfliktens tre dagar. Ingen är gripen, men polisen har lagt stora resurser på saken. 37 kravallpoliser anlände på söndagen och 110 poliser på måndagen.

 

Källa: France 24

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!