USA:s utrikesutskott godkänner attack mot Syrien

publicerad 4 september 2013

Den amerikanska senatens utrikespolitiska utskott har röstat ja till att gå till angrepp mot Syrien med militära medel, rapporterar flera medier.

Utrikesutskottet röstade igenom ett resolutionsförslag. Röstsiffrorna skrevs till tio röster mot sju, skriver Al Jazeera.

USA:s försvarsminister Chuck Hagel uppgav för senaten att ett ”begränsat militärt angrepp” mot Syrien kan komma att kosta tiotals miljoner dollar.

Utrikesminister John Kerry gick så långt att han jämförde situationen för det syriska folket under Assads styre med judarnas dito under andra världskriget, och tillade att passiviteten i en sån här situation skulle ”minnas i vanära”, enligt NBC News.

Godkännandet av resolutionsförslaget gör att USA är ett steg närmare att attackera Syrien. Röstas beslutet om att attackera Syrien igenom i senare instanser kommer president Barack Obama att ha grönt ljus för att slå till inom 60 dagar.

Nästa vecka drabbar USA:s kongress samman för att rösta om Barack Obama har rätt att attackera Syrien eller inte.

 

Läs även:
Storbritannien sålde kemikalier till Syrien
Frankrike och USA beredda att ”straffa” Syrien
Saudiarabien försökte muta Putin med olja
FN-inspektörer beskjutna i Syrien
Syrien tillåter FN-inspektörer
USA planerar för bombning av Syrien
”Nyheter om kemisk attack publicerades i förväg”
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.