USA:s utrikesdepartement skrev att Trumps tid var över

publicerad 12 januari 2021
- av Sofie Persson

På den amerikanska utrikesdepartementets sajt stod det under måndagen att President Trumps tid som president var över samma dag, och även att Mike Pence tid var förbi.

Under måndagskvällen kunde man läsa på den amerikanska utrikesdepartementets hemsida att Donald Trumps tid som president avslutades samma dag, alltså den 11 januari, skriver den liberala tidningen The Daily Beast. Mike Pence mandatperiod var också över, stod det på hemsidan.

Inlägget skapade förvirring bland människor och spekulationer om att Donald Trump avgått skapades, men det visade sig vara falskt, rapporterar vänsterpopulistiska Buzzfeed.


Annonser:


Exakt vad som hänt är inte klart, men enligt källor till The Daily Beast och Buzzfeed var det ingen hackning av hemsidan, utan en missnöjd medarbetare som ändrat på sajten.

”Det är ett stängt system, nästan omöjlig att hacka. Det är 100 procent inte en hackning,” ska en ha bekräftat till Buzzfeed.

Bara minuter efter att ändringarna gjorts var både Donald Trumps och Mike Pences sida utbytt mot en sida där det stod ”Vi är ledsna, den här sidan genomgår tekniska fel. Försök igen om några minuter.”

Utrikesminister Mike Pompeo uppges har beordrat att saken ska utredas.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.