USA:s utrikesdepartement skrev att Trumps tid var över

publicerad 12 januari 2021

  På den amerikanska utrikesdepartementets sajt stod det under måndagen att President Trumps tid som president var över samma dag, och även att Mike Pence tid var förbi.

  Under måndagskvällen kunde man läsa på den amerikanska utrikesdepartementets hemsida att Donald Trumps tid som president avslutades samma dag, alltså den 11 januari, skriver den liberala tidningen The Daily Beast. Mike Pence mandatperiod var också över, stod det på hemsidan.

  Inlägget skapade förvirring bland människor och spekulationer om att Donald Trump avgått skapades, men det visade sig vara falskt, rapporterar vänsterpopulistiska Buzzfeed.
  Exakt vad som hänt är inte klart, men enligt källor till The Daily Beast och Buzzfeed var det ingen hackning av hemsidan, utan en missnöjd medarbetare som ändrat på sajten.

  "Det är ett stängt system, nästan omöjlig att hacka. Det är 100 procent inte en hackning," ska en ha bekräftat till Buzzfeed.

  Bara minuter efter att ändringarna gjorts var både Donald Trumps och Mike Pences sida utbytt mot en sida där det stod ”Vi är ledsna, den här sidan genomgår tekniska fel. Försök igen om några minuter.”

  Utrikesminister Mike Pompeo uppges har beordrat att saken ska utredas.


   


  Liknande artiklar:

  Eftersom du läser det här…

  Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

  Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

  Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

  Tack för ditt stöd!