Utrikes

USA:s underrättelsechef begär avsked

James Clapper

USA:s underrättelsechef James Clapper har begärt att få lämna sin post. Beskedet kommer bara en vecka efter att Donald Trump vann det amerikanska presidentvalet.

James Clapper har varit USA:s underrättelsechef i sex år. På torsdagen offentliggjorde han att han hade skickat in sin avgångsansökan. Han kommer att jobba kvar som underrättelsechef till januari nästa år, då Donald Trump svärs in som ny president.
Jag lämnade in min avskedsansökan i går kväll, vilket kändes ganska bra. Jag har 64 dagar kvar och jag tror att jag skulle ha svårt med min fru att stanna längre än så, sade Clapper under en utfrågning i kongressen på torsdagen, enligt CBS News.

En rad andra högt uppsatta personer inom det amerikanska försvarsdepartementet väntas att också lämna sina uppdrag innan Donald Trump tillträder som president.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!
  • Ämnen:
  • CIA
  • James Clapper