USA:s försvarsminister försvunnen under tre dygn – Vita huset hölls ovetande

publicerad 8 januari 2024
- av Redaktionen

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


8570 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


2024 började inte bra för USA eller försvarsminister Lloyd Austin, 70, som på årets första dag rapporterades ha förts till sjukhus och där tillbringat fyra dygn på intensivvårdsavdelning utan att Vita huset meddelats.

Den uppgivna sjukhusvistelsen sägs ha orsakats av komplikationer efter en operation om vilken inget annat är känt än att denna var “valfri” och således förmodligen inte genomförd efter en olycka eller på grund av allvarlig sjukdom.

Vad som mystifierar är att Pentagon hemlighöll det inträffade för beslutsfattare och lagstiftare i Washington D.C.

Till och med president Biden och Vita huset hölls under tre dygn ovetande om försvarsministerns tillstånd och att han under denna tid inte var beslutsför.

Pentagons pressmeddelande den 5 januari 2024 löd:

“Kvällen den 1 januari blev försvarsminister Lloyd J. Austin III intagen på Walter Reed National Military Medical Center på grund av komplikationer efter en nyligen genomförd valfri medicinsk procedur. Han återhämtar sig väl och förväntas återuppta sina fulla arbetsuppgifter idag. Under hela perioden stod vice försvarsministern redo att agera och axla försvarsministerns ansvar, om så visat sig nödvändigt”.

Vice försvarsminister är Kathleen H. Hicks, 53, som enligt NBC News befann sig i Puerto Rico i Karibien då hennes chef plötsligt fördes till sjukhus. Enligt NBC valde Hicks att inte avbryta semestern.

Händelsen inträffade under ökade spänningar i Mellanöstern och vad som alltmer liknar en förestående kollaps av Zelenskyjs regim i Ukraina.

Rykten på sociala medier, bland vad som förefaller vara anhängare till USA:s förre president Donald J. Trump, har sedan en tid flaggat för en kommande “Storm” mot det “politiska träsket” i Washington DC.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!