Utrikes

USA och Iran i ordkrig

(t.v.) Irans president Hassan Rouhani. (t.h.) USA:s president Donald Trump.

Under de senaste dygnen har USA och Iran delat ut verbala hot till varandra. På Twitter skriver Donald Trump till Iran: “Var försiktig”.

Relationerna mellan USA och Iran har hamnat vid fryspunkten, särskilt sedan Donald Trump tillträdde som USA:s president och tidigare i år drog USA ur det så kallade Iranavtalet.
I ett tal nyligen sade Irans president Hassan Rouhani att USA:s aggression mot Iran kan bli dyrköpt om de inte upphör med sin hårda linje.

Amerika borde veta att fred med Iran är all freds moder och att krig mot Iran är alla krigs moder, sade Rouhani och tillade att USA leker med elden, enligt iransk stats-tv.

Donald Trump svarade på det iranska hotet på måndagen med en tweet i stora bokstäver.

Till Irans president Rouhani: HOTA ALDRIG USA IGEN OM DU INTE VILL DRABBAS AV KONSEKVENSER SOM FÅ I HISTORIEN HAR FÅTT LIDA AV. VI ÄR INTE LÄNGRE ETT LAND SOM KOMMER STÅ FÖR DINA GALNA ORD AV VÅLD OCH DÖD. VAR FÖRSIKTIG!”, skrev Trump på Twitter.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!