USA åter igen oroade över ”rysk propaganda”

publicerad 18 november 2015
USA:s utrikesminister John Kerry.

Den 17 november diskuterade man i den amerikanska senatens utrikesutskott planer för att modernisera USA:s utlandssändningar.

Diskussionen var en fortsättning på den tidigare debatten om sätt att kämpa mot det ”ryska informationshotet” och TV-kanalen RT:s inflytande.

Jeffrey Gedmin, ex-president för Radio Free Europe, påstod att RT skiljer sig från den sovjetiska propagandan med att den är ”smart och påhittig”. Han sade att RT ”på det stora hela” är en bra TV-kanal.


Annonser:


År 2014 anklagade USA:s utrikesminister John Kerry RT för att göra propaganda för ”Putins fantasier” och kallade den för ”propagandistiskt språkrör”.

– Den regeringsfinansierade propagandakanalen Russia Today sprider president Putins fantasier om ukrainska händelser, sade Kerry.

År 2011 uppmanade den dåvarande utrikesministern Hillary Clinton kongressen att öka finansieringen av utlandssändningar och påpekade att Washington är på väg att förlora det globala informationskriget.

 

 

se.sputniknews.com
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.