MORGONDAGENS DAGSTIDNING – lördag 24 februari 2024

lördag 24 februari 2024

USA åter igen oroade över “rysk propaganda”

publicerad 18 november 2015
USA:s utrikesminister John Kerry.

Den 17 november diskuterade man i den amerikanska senatens utrikesutskott planer för att modernisera USA:s utlandssändningar.

Diskussionen var en fortsättning på den tidigare debatten om sätt att kämpa mot det “ryska informationshotet” och TV-kanalen RT:s inflytande.

Jeffrey Gedmin, ex-president för Radio Free Europe, påstod att RT skiljer sig från den sovjetiska propagandan med att den är “smart och påhittig”. Han sade att RT “på det stora hela” är en bra TV-kanal.

År 2014 anklagade USA:s utrikesminister John Kerry RT för att göra propaganda för “Putins fantasier” och kallade den för “propagandistiskt språkrör”.

– Den regeringsfinansierade propagandakanalen Russia Today sprider president Putins fantasier om ukrainska händelser, sade Kerry.

År 2011 uppmanade den dåvarande utrikesministern Hillary Clinton kongressen att öka finansieringen av utlandssändningar och påpekade att Washington är på väg att förlora det globala informationskriget.

 

 

se.sputniknews.com

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!Mer från förstasidan

Share via
Missa inte en nyhet igen!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev idag!

Ta del av ocensurerade nyheter – fria från industriintressen och politisk korrekthet från Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning – varje vecka.

Send this to a friend