Uppgifter: Ukrainska styrkor nyttjar mänskliga sköldar

Kriget i Ukraina

publicerad 18 mars 2022
- av Isac Boman

Ryssland gick in i Ukraina bara timmar innan ett fullskaligt ukrainskt militärt angrepp i Donetsk och Lugansk skulle ha påbörjats.

Den enda orsaken till att kriget inte redan är över är att Ryssland från början valt att gå mycket varsamt fram för att minimera civila skador – samtidigt som ukrainska styrkor systematiskt nyttjar mänskliga sköldar i civila områden.

Det menar amerikanen Russell Bentley som anslöt sig till Donetsks styrkor redan 2014 och numera också är medborgare i folkrepubliken.

I en intervju med den välkände trendanalytikern Gerald Celente hävdar Bentley att amerikanska mainstreammediers rapportering om kriget i Ukraina är fullständigt förljugen och att det i princip inte går att lita på någonting av det som står att läsa om kriget.

– Allting som de påstår är lögner, och jag pratar inte om grader av olika uppfattningar och åsikter utan om att de förvränger sanningen 180 grader.

Bentley menar att det ukrainska politiska styret därtill de facto är en amerikansk lydregim som inte har några skrupler bland annat kring att använda civila som mänskliga sköldar. Totalt har omkring 14 000 människor dött sedan konflikten bröt ut 2014 fram till det nya kriget bröt ut. Av dessa har cirka 3000 varit civila. De flesta av dödsoffren härrör från Donetsk och Luhansk i östra Ukraina som bröt sig loss från övriga landet.

Han menar vidare att påståendena om att Ryssland aktivt bombar sönder städer och civila bosättningar helt saknar grund och att den ryska krigsmakten, om man hade velat, hade kunnat inta hela Ukraina på några dagar – men att detta skulle ha orsakat stora civila förluster förstörda städer och infrastruktur, vilket är någonting som Ryssland till varje pris vill undvika.

– Ukraina vet redan att de har förlorat det här kriget så de använder civila som mänskliga sköldar så antingen får Ryssland göra som USA och Nato gör – och ödelägga hela städer som man gjorde i exempelvis Falluja eller i Sarajevo eller så får de ta sin tid och vara mycket försiktiga – vilket är vägen de har valt, förklarar han.

“Nu dödar ukrainarna varandra”

Bentley påstår vidare att det just nu pågår vad som närmast är att beskriva som ett inbördeskrig mellan olika ukrainska militanta falanger och att medlemmar från den högerextrema Azovbataljonen, som han menar fått sin militära träning av bland annat amerikansk underrättelsetjänst, under en period haft problem med den ukrainska militära ledningen och att ta order från denna.

När en ukrainsk general kom för att träffa representanter från Azov i deras högkvarter för att reda ut situationen så ska denne istället ha mördats av dem, hävdar Bentley vidare. Kort därefter ska den ukrainska armén ha hämnats genom att beskjuta Azovs bas med missiler.

– Nu dödar de här stora hjältarna varandra.

Frivilliga i Azovbataljonen. Foto: News24/CC BY 3.0

Han berättar också om hur ukrainsk militär delade ut 18 000 automatvapen till allmänheten i huvudstaden Kiev – en taktik som enligt Bentley fått mycket negativa konsekvenser och förvandlat delar av Ukraina till ett Mad Max-liknande samhälle med en stor ökning av rån, skjutningar och annan laglöshet.

– Dessutom finns det de här självförsvarsgrupperna som springer runt och letar efter ”ryska sabotörer” men istället skjuter på varandra. De slaktar hela familjer, det här är inte bara rykten, det finns dussintals eller fler videoklipp som visar detta. Det var exempelvis en familj med tre barn som blev mördade för att någon idiot med en AK-47 trodde att de var ryska spioner eftersom de åkte i en Jeep.

“150 000 soldater redo att invadera”

Russell Bentley förklarar också att innan rysk militär gick in i Ukraina så fanns omkring 150 000 ukrainska soldater vid gränsen mot de pro-ryska folkrepublikerna Donetsk och Luhansk – att jämföra med cirka 30 000 soldater och milismän som folkrepublikerna själva kunde uppbåda och att kriget i regionen i verkligheten pågått i åtta år.

– Det är lustigt med alla lipsillar som gnäller om den ryska invasionen och oskyldiga civila. Det här kriget startade inte förra veckan – det startade redan 2014 med den ”antiterroristoperation” som beordrades av Joe Biden för att krossa protesterna och motståndet med alla medel man hade till förfogande. De använde tungt artilleri, de använde pansarvagnar och prickskyttar.

– De har dödat åtminstone 16 000 människor redan, förklarar han och hävdar att 80 procent av de civila som dött under kriget har varit människor bosatta i folkrepublikerna Donetsk och Luhansk.

Han menar också att situationen eskalerat kort innan Rysslands intåg i Ukraina och att den ukrainska armén under de senaste månaderna massivt ökat sin truppnärvaro vid gränsen mot folkrepublikerna och att underrättelserapporter visar att den ukrainska militären planerade en fullskalig invasion av Donetsk och Luhansk som skulle genomföras den 23 februari – men att Ryssland agerade först.

– Man måste förstå att ingenting händer i Ukraina utan direkta order från USA… Om USA inte säger till dem att göra någonting så gör de heller inte något och om USA säger till Ukraina att göra någonting – så gör de just detta.

– Planen var att genomföra en omfattande attack med ett stort antal civila dödsoffer… Ryssarna påbörjade sin militära operation ett par timmar innan det ukrainska anfallet skulle påbörjas, något som bokstavligen har räddat hundratals människoliv.

“USA utvecklade biologiska vapen”

Enligt Bentley pågår det fortfarande omfattande strider i området kring Donetsk och raketbeskjutningar tillhör vardagen, även om en del av de ukrainska styrkorna uppges ha lämnat området. Den ryska armén ska inte ha prioriterat angrepp mot de ukrainska huvudstyrkorna i Donbass-regionen utan istället fokuserat på att från olika håll gå runt dessa och inta olika ukrainska städer.

– Det faller bomber varje dag här – på både civila och militära mål.

Hur lång tid det kommer att ta innan Ryssland har segrat över Ukraina är enligt Bentley svårt att avgöra men han gissar att det åtminstone kommer att ta ”ett par månader” innan det hela är över.

– Inom några månader kommer den ukrainska militära upplösas och regimen i Kiev avlägsnas. Ryssland vill inte äga eller ockupera Ukraina, hävdar han och menar att det ryska strategiska målet är att eliminera det militära och politiska hot som man menar att ett USA-allierat Ukraina idag utgör och nämner laboratier för biovapen som ett annat exempel på det.

– USA hade åtminstone tolv laboratorier där man utvecklade biologiska vapen i Ukraina. Dessa ägdes och kontrollerades av USA – inga ukrainska medborgare arbetade där eller kunde gå in där, tillägger han och menar att detta är någonting som Ryssland betraktat som ett mycket allvarligt hot mot den egna säkerheten.

– De här labben samlade in DNA-prov från etniska ryssar. Du måste fråga dig själv varför man gör någonting sådant. De här laboratorierna existerar inte längre.

Russell Bentley lämnade Austin, Texas redan 2014 för den då nybildade utbrytarrepubliken Donetsk och anslöt sig där till de separatistiska styrkorna.

Numer är 62-årige Bentley medborgare i både Ryssland och Donetsk och gift med en lokal kvinna samt beskriver sig själv som en pro-rysk kommunist som stödjer den ryska interventionen i Ukraina som han menar handlar om att ”avnazifiera” landet och ”befria” det ukrainska folket från en högerextrem och USA-styrd marionettregim.

Han kallar även sig själv för ”informationskrigare” och menar att han som enda bekräftade amerikan på Donetsks sida har en viktig roll att spela när det kommer till att berätta för omvärlden vad som händer i regionen.

Bentley är också av åsikten att revolutionen i Ukraina 2014 var en statskupp orkestrerad av CIA och globalisten George Soros och att den nuvarande ukrainska militära och politiska ledningen i praktiken bara är makthavarna i Washingtons förlängda arm i regionen.

Flera av Bentleys uppladdade videoklipp från Donetsk har blivit virala och nått mycket stor publik. Samtidigt som många av tittarna anser att det är intressant med ett unikt amerikanskt perspektiv från regionen så har han också anklagats för att sprida rysk propaganda och desinformation.

Källor:
https://www.rollingstone.com/politics/politics-features/russell-texas-bentley-putin-propaganda-ukraine-interview-1315433/
https://www.newsweek.com/russell-texas-bentley-interview-pro-russia-donbas-ukraine-1684450

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!