Uppgifter: Theresa May vill bilda regering med nordirländare

publicerad 9 juni 2017
Theresa May

Tories partiledare Theresa May kommer att fortsätta som premiärminister trots att Tories blev av med majoriteten i parlamentet i gårdagens val. Enligt brittisk press planerar May att bilda regering med stöd av nordirländska Democratic Unionist Party (DUP).

Torsdagens parlamentsval blev en katastrof för Theresa May och Tories. Partiet tappade sin majoritet i det brittiska parlamentet, trots att det var Theresa May som utlyste nyvalet för att stärka sin position.

Under fredagen ska Theresa May, som uppges vilja fortsätta som partiledare och premiärminister, träffa drottning Elizabeth II för att be om lov att bilda regering. Enligt Sky News ska May bilda en minoritetsregering, men med stöd av nordirländska Democratic Unionist Party (DUP) – ett konservativt parti som är för den brittiska unionen och är hårdföra mot irländare och katoliker.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.