Uppemot 1000 brittiska flickor våldtagna och utnyttjade i ny skandal

publicerad 13 mars 2018
Flickor, en del så unga som 11 år, har drogats, våldtagits och misshandlats i en pågående övergreppsepedemi i den brittiska staden Telford. Bland förövarna finns många asiatiska muslimer.

I Storbritannien ska polisen ha försökt att tysta ner vad som beskrivs som den mest omfattande pedofilihärvan i Storbritanniens historia. Uppemot 1 000 barn ska ha blivit sexuellt utnyttjade under 40 års tid, rapporterar The Telegraph.

Under de senaste åren har flera pedofilihärvor avslöjats i Storbritannien. Den kanske mest uppmärksammade blev omskriven 2014 och handlade om hur över 1 000 barn utnyttjades av främst pakistanska män i staden Rotherham.

Nu har en ny pedofilihärva avslöjats i Storbritannien och staden Telford, med 155 000 invånare. Under 40 års ska uppemot 1 000 barn, vissa så unga som 11 år, blivit sexuellt utnyttjade, drogade och torterade. Minst fem dödsfall kan kopplas till de omfattande övergreppen, avslöjar Daily Mirror.

Daily Mirror skriver att polisen varit medvetna om pedofilihärvan men inte granskat den förrän nyligen. Man ska också ha försökt att hindra Daily Mirror från att själva undersöka härvan.

Samtidigt skriver The Telegraph att lokala myndigheter inte granskade sexuella förövare av Mellanösternursprung, av rädsla för att bli stämplade som rasister.

Nu kräver lokala politiker svar på hur pedofilihärvan kunnat pågå under 40 års tid.

– Det måste sättas igång en självständig utredning om sexuellt utnyttjande av barn i Telford så att vårt samhälle kan ha absolut förtroende för myndigheterna, säger Lucy Allan, parlamentsledamot från Telford tillhörande Tories.

Enligt vittnen som Daily Mirror har talat med pågick de sexuella övergreppen på minderåriga barn så sent som för några månader sedan.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!