Utrikes

Ukrainsk polis i tillslag mot klinik – sålde spädbarn till kinesiska pedofiler

Tidigare i April genomförde ukrainsk polis ett tillslag mot en privat reproduktionsklinik i landet efter att man avslöjat att kliniken sålt spädbarn till kinesiska pedofiler.

Anton Herashchenko på Ukrainas inrikesministerium bekräftar på Facebook att landets polis har ”stoppat de kriminella aktiviteterna som begåtts av en internationell transnationell gruppering” som sysslat med trafficking.
Enligt uppgifter leddes den kriminella verksamheten av klinikens chef, hennes son, två ukrainare och tre kinesiska medborgare och beskrivs som en stormarknad för försäljning av spädbarn.

Medlemmar i den kriminella grupperingen hittade ukrainska kvinnor som skengiftes med utlänningar och sedan deltog i surrogatprogram i syfte att få fram spädbarn som ingen skulle sakna, rapporterar The Epoch Times.

– För ekonomisk vinning tillhandahöll brottslingarna tjänster för att komma runt legaliteter relaterade till processer med befruktning, födsel, pappersarbete och exporten av barnen ut ur Ukraina, konstaterade Herashchenko och förtydligade att man sålt spädbarn födda av ukrainska kvinnor till Kina.

Ett nyfött barn ska ha kostat drygt 50 000 dollar med alla kostnader täckta. Födelsebevis och andra dokument ska också ha manipulerats och förfalskats i syfte att komma undan myndigheters granskning och kunna fortsätta med brottsligheten.

Enligt Herashchenko ska majoriteten av ”köparna” ha varit kinesiska pedofiler. Minst 140 kinesiska medborgare misstänks ha varit delaktiga i pedofilringen, och det är oklart exakt hur många spädbarn som på detta sätt exporterats ut ur landet.

Sammanlagt ska man ha genomfört 11 polisräder i hem, kliniker, kontor och andra lokaler för att hitta bevis för den kriminella verksamheten. De gripna kan räkna med fängelse i uppemot 12 år.

 

Isac Boman
isac.boman@nyadagbladet.se

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!