Ukrainsk kvinna våldtagen på flyktingboende i Tyskland

Kriget i Ukraina

publicerad 16 mars 2022
- av Redaktionen
Hotellfartyget Oscar Wilde.

En 18-årig ukrainsk flykting har blivit våldtagen av en irakier och en nigerian på ett flyktingboende i Tyskland.

Den tyska tidningen Bild har skrivit om brottet, som begicks på hotellfartyget Oscar Wilde i Düsseldorf den 5 mars. Fartyget brukas i dagsläget som boende för flyktingar som flytt kriget i Ukraina.

Två gärningsmän ska ha turats om att våldta den unga kvinnan, som uppges vara 18 år. Gärningsmännen är enligt Bild en 37-årig irakier och en 26-årig nigerian som båda uppges ha ukrainska pass. Hur de har förskaffat sig dessa kommer nu att utredas.

Nya Dagbladet har tidigare rapporterat om hur aggressiva och hotfulla unga utomeuropeiska män anklagas för att utnyttja flyktingvågen från Ukraina för att ta sig in i Europa. De unga männen omvittnas bland annat förhindra kvinnor och barn att ta sig ombord på tåg och bussar och anklagas även för att uppta de begränsade resurser som många menar borde gå till flyktingar som verkligen behöver hjälp.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.