Utrikes

Ukrainas parlament godkänner lag om kastrering av pedofiler

Ukrainas parlament godkänner en lag om kastrering av pedofiler. Lagen är tillkommen i svallvågorna av ett uppmärksammat fall nyligen, där en 11-årig flicka mördades med sexuella förtecken. Det rapporterar brittiska Independent.

Lagen stipulerar injektioner med medel som motverkar manliga könshormoner. Tanken är att denna typ av kemisk kastrering skall sättas in på personer, som är dömda för allvarliga sexuella övergrepp på minderåriga.
Den nya ukrainska lagen blir därmed en av världens hårdaste i sitt slag. Väljarna tros gilla lagen, men flera jurister och läkare har ställt sig skeptiska till den. De hoppas nu, att presidenten skall stoppa den med sitt veto.

Just sexuella övergrepp mot barn har blivit en stor valfråga i Ukraina, som har ett stundande val till helgen.

Den nya lagen ersätter ett annat lagförslag som var mjukare formulerat. Opponenterna tycker dock att den nya formuleringen är för hård och att kemisk kastrering är att likna vid tortyr. Man hoppas därför att presidenten kan godkänna ett mer modifierat förslag efter valet.

 

Christopher Jarnvall/NB Nyhetsbyrån

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!
  • Ämnen:
  • pedofili
  • Ukraina