UFO-utfrågning i kongressen: ”Finns händelser vi inte kan förklara”

publicerad 19 maj 2022
- av Markus Andersson
Underrättelsechefen Scott Bray medger att det finns mycket man inte kan förklara.

De senaste 18 åren har amerikansk underrättelsetjänst fått in minst 144 rapporter om oidentifierade flygfenomen och för första gången på 50 år hölls också en offentlig utfrågning i den amerikanska kongressen om ämnet där det konstaterades att det finns flera dokumenterade UFO-incidenter som inte går att förklara.

Ett exempel som togs upp visar hur ett oidentifierat föremål mycket snabbt susar förbi ett av den amerikanska marinens flygplan på deras övningsområde och att man inte kunnat fastställa vad det handlat om – men att det betraktas som ett möjligt hot mot landets säkerhet.

Under utfrågningen konstaterades att man inte kan svara på huruvida UFO-incidenterna har med utomjordingar att göra men att man inte kan förklara dem med den teknik som man har till sitt förfogande.


Annonser:


– Jag vill helt enkelt säga att det finns ett antal händelser som vi inte kan förklara och bland dem finns det en handfull där det finns flygegenskaper eller spårsignaturer som vi inte kan förklara med den data som vi har, säger Scott Bray, vice chef för den marina underrättelsetjänsten, under utfrågningen.

Enligt Bray har antalet UFO-rapporter ökat under de senaste två decennierna – och även om det är oklart varför fler iakttagelser rapporteras in nu så misstänker Bray att det beror på att tekniken har utvecklats och att det finns en större allmän acceptans för denna typ av vittnesmål och betraktelser idag.

Av de 144 rapporter om oidentifierade flygande föremål som underrättelsetjänsten tagit del av kunde bara några få med säkerhet förklaras och den republikanske politikern Rick Crawford menar att amerikansk underrättelsetjänst har en plikt att fastställa var dessa UFO:n kommer ifrån och huruvida det kan vara Kina eller Ryssland som har tagit fram ny teknik.

Sedan tidigare har Pentagon släppt flera tidigare hemligstämplade filmklipp som tycks visa oidentifierade flygfarkoster som genomför manövrar som bedöms vara teknologiskt omöjliga.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.